Goed nieuws! Vanaf 7 juli weer spelen

Goed nieuws! Vanaf 7 juli kan er gespeeld worden

We hebben toch groen licht gekregen van de gemeente, dus we kunnen weer tafeltennissen! Goed nieuws dus!!
Voor het programma in de komende zomer verwijzen we jullie graag naar het  corona protocol. Hierin staan ook de regels in verband met corona opgenomen. 
Voor senioren die trainen of recreatief spelen het verzoek je op te geven (of af te melden) via het Corona rooster (gebruik link uit de mail). We zijn ook opzoek naar leden die gedurende een tijdslot de bar willen bemannen en direct een oogje in het zeil willen houden op de corona regels. Graag dit ook aangeven in het Corona rooster.
 
Jongeren hoeven zich niet op te geven voor de trainingen zij kunnen zich gewoon melden op hun vaste momenten.
 
Wij vragen een ieder die komt nog eens aandachtig het Corona Protocol door te nemen, en de aanwijzingen in kantine en speelzaal te volgen. Neem een handdoek mee zodat je die kan gebruiken om handen en gezicht af te vegen.
 
Voor alle duidelijkheid: naar TIAN te komen is jouw eigen verantwoordelijkheid. We hebben als bestuur ons best gedaan om de de kans op onderlinge besmetting tijdens spelen en in de kantine zoveel mogelijk te beperken, maar zijn daarbij afhankelijk van hoe iedereen zich daar aan houdt. 

Slecht nieuws! Zaal mag niet open

Slecht nieuws! Zaal mag niet open.

Vanavond om 19h45 kregen wij van de gemeente het bericht dat onze zaal niet geopend mag worden. Zowel de senioren als de jeugd kunnen dus voorlopig niet in de zaal spelen. Wat een teleurstelling! We kunnen dus vanaf morgen niet spelen. Als argument geeft de gemeente dat de zaal bij nader inzien niet voldoet aan de eisen ten aanzien van de ventilatie.  Daar zijn wij en waarschijnlijk ook jullie erg teleurgesteld over.
We gaan natuurlijk met de gemeente in gesprek hierover. We houden jullie op de hoogte!

Vanaf 1 juli spelen weer mogelijk

Vanaf 1 juli spelen weer mogelijk

We mogen weer! Nou ja er zijn nog wat restricties en spelregels maar er kan in elk geval vanaf komende woensdag 1 juli weer gespeeld worden.
Ook de trainingen gaan weer beginnen in de zaal voor jongeren en senioren.
Voorlopig, in ieder geval tot 10 juli, houden we het coronaprotocol aan. Lees deze goed door. 
Zoals jullie zien is er voor de recreatieve speelmomenten een reserveringssysteem opgezet om te zorgen dat het aantal personen niet te groot wordt.
Via de link die in de mail meegestuurd is kan worden gereserveerd.

Beschikbaarheid speellocatie

Beschikbaarheid speellocatie: tot en met 1 september zaal gesloten
Door het sportbedrijf Arnhem zijn alle sportlocaties vanaf 13 maart gesloten.
Vanaf deze datum hebben we dus niet meer kunnen tafeltennissen.
Door de bond is besloten dat de competities niet meer uitgespeeld worden en dat we volgend seizoen opnieuw beginnen (allen in dezelfde klasse).
Ook het toernooi om de Wiltschut beker zal dit jaar niet gespeeld worden.
Het weer opengaan van de locaties zal van de nationale richtlijnen en de besluiten van het Sportbedrijf afhangen. We hopen dat we weer snel kunnen tafeltennissen (rekening houdend met de 1,5 m).

De laatste informatie die we hebben is dat de speelzaal tot en met 1 september gesloten is. Het is nog niet te zeggen wat de speelmogelijkheden zijn na 1 september.

Verslag oliebollencup 2020

Ook dit jaar is geheel volgens traditie op de eerste vrijdagavond van het jaar de OliebollenCup verspeeld. Geheel volgens ritueel werd deze Cup georganiseerd door de winnaar van vorig jaar en bleef de activiteit tot het begin van het toernooi een verrassing voor de deelnemers. Dit jaar leverde dat in het begin wel enige vraagtekens op.

Remko had namelijk bedacht om iedereen blind te laten tafeltennissen; officieel ‘showdown’ genoemd. Hierbij rolt er een bal, gevuld met minuscule stalen kogeltjes over een tafel met zijwanden die aan beide uiteinden is voorzien van een doel. De kogeltjes bewegen in de bal wat geluid veroorzaakt, waardoor de bal auditief te lokaliseren is en middels een bat kunnen de spelers de bal tegenhouden en spelen. Hierbij moet de bal dan ook nog onder het tussenscherm door en bij de service eerst tegen een zijwand op de eigen helft ‘kaatsen’. Dit kaatsen, evenals het rollen van de bal over het speeloppervlak, veroorzaakt ook geluid en is zo dus ook een auditieve indicatie van de locatie van de bal.

IMG 0318.JPG

Om het voor ons als tafeltennissers een beetje draaglijk te maken heeft Remko assistenten geregeld in de vorm van showdownspelers van showdownvereniging Bon-Bini uit Wehl. Deze zogenoemde Bon-Bini-Pro’s versterkten de teams. Remko zelf en als grote verrassing Olaf hebben opgetreden als scheidsrechters om de wedstrijden in goede, eerlijke, objectieve banen te leiden. Want ja, blind een sport beoefenen maakt natuurlijk wel dat je niet ziet wat er gebeurt en het spelen zonder scheidsrechter de sport dan nog moeilijker wordt. De Bon-Bini-Pro’s hebben ons goed op weg geholpen en naarmate de avond vorderde, vorderde ook het fanatisme en de kunde. Ballen werden beter gelokaliseerd, gerichter teruggespeeld maar ook gerichter opgevangen en verdedigd. Dit leverde spannende partijtjes op en Remko en Olaf hebben hier netjes en duidelijk in gedirigeerd.

Het was een zeer geslaagde complete avond, met fanatisme maar ook sportiviteit, onderlinge krachtmetingen maar ook gezelligheid. Kortom, alle ingredienten voor een leuk avondtoernooi. Tussen de drie rondes door had Remko nog een verrassing voor ons in de vorm van een demowedstrijd. Twee Bon-Bini-Pro’s uit de hoogste klasse namen het tegen elkaar op met Remko als scheidsrechter. Wat kan die sport snel gaan zeg! En wat doen wij verkeerd ...

Het blijft ergens toch wel een TIAN-toernooi, dus de finales werden gespeeld ZONDER de Bon-Bini-Pro’s. Ook dit leverde twee mooie finales op met verrassende uitslagen. Aart&Jeroen gingen na veel inspanning, een redelijk gelijk opgaande score-aantal en gebruikmakend van de volledige 15 minuten speeltijd met de Cup naar huis en ook met de wetenschap dat zij het volgend jaar mogen organiseren.

Aart&Jeroen, gefeliciteerd en succes met de organisatie voor volgend jaar.
IMG 0328.JPG
De Bon-Bini-Pro’s hebben zich zeer welkom gevoeld en het als een leuke manier van ervaring uitwisselen ervaren. En dit hebben zij inmiddels ook vermeld op hun sociale mediakanaal; inclusief actiefilmpje.
https://www.facebook.com/240492956313713/posts/999784397051228/

Op naar de OliebollenCup 2021!

Namens de OliebollenCup 2020 organisatie,
Remko.