This website is now also available in English:

Beschikbaarheid speellocatie

Beschikbaarheid speellocatie: tot en met 1 september zaal gesloten
Door het sportbedrijf Arnhem zijn alle sportlocaties vanaf 13 maart gesloten.
Vanaf deze datum hebben we dus niet meer kunnen tafeltennissen.
Door de bond is besloten dat de competities niet meer uitgespeeld worden en dat we volgend seizoen opnieuw beginnen (allen in dezelfde klasse).
Ook het toernooi om de Wiltschut beker zal dit jaar niet gespeeld worden.
Het weer opengaan van de locaties zal van de nationale richtlijnen en de besluiten van het Sportbedrijf afhangen. We hopen dat we weer snel kunnen tafeltennissen (rekening houdend met de 1,5 m).

De laatste informatie die we hebben is dat de speelzaal tot en met 1 september gesloten is. Het is nog niet te zeggen wat de speelmogelijkheden zijn na 1 september.

Verslag oliebollencup 2020

Ook dit jaar is geheel volgens traditie op de eerste vrijdagavond van het jaar de OliebollenCup verspeeld. Geheel volgens ritueel werd deze Cup georganiseerd door de winnaar van vorig jaar en bleef de activiteit tot het begin van het toernooi een verrassing voor de deelnemers. Dit jaar leverde dat in het begin wel enige vraagtekens op.

Remko had namelijk bedacht om iedereen blind te laten tafeltennissen; officieel ‘showdown’ genoemd. Hierbij rolt er een bal, gevuld met minuscule stalen kogeltjes over een tafel met zijwanden die aan beide uiteinden is voorzien van een doel. De kogeltjes bewegen in de bal wat geluid veroorzaakt, waardoor de bal auditief te lokaliseren is en middels een bat kunnen de spelers de bal tegenhouden en spelen. Hierbij moet de bal dan ook nog onder het tussenscherm door en bij de service eerst tegen een zijwand op de eigen helft ‘kaatsen’. Dit kaatsen, evenals het rollen van de bal over het speeloppervlak, veroorzaakt ook geluid en is zo dus ook een auditieve indicatie van de locatie van de bal.

IMG 0318.JPG

Om het voor ons als tafeltennissers een beetje draaglijk te maken heeft Remko assistenten geregeld in de vorm van showdownspelers van showdownvereniging Bon-Bini uit Wehl. Deze zogenoemde Bon-Bini-Pro’s versterkten de teams. Remko zelf en als grote verrassing Olaf hebben opgetreden als scheidsrechters om de wedstrijden in goede, eerlijke, objectieve banen te leiden. Want ja, blind een sport beoefenen maakt natuurlijk wel dat je niet ziet wat er gebeurt en het spelen zonder scheidsrechter de sport dan nog moeilijker wordt. De Bon-Bini-Pro’s hebben ons goed op weg geholpen en naarmate de avond vorderde, vorderde ook het fanatisme en de kunde. Ballen werden beter gelokaliseerd, gerichter teruggespeeld maar ook gerichter opgevangen en verdedigd. Dit leverde spannende partijtjes op en Remko en Olaf hebben hier netjes en duidelijk in gedirigeerd.

Het was een zeer geslaagde complete avond, met fanatisme maar ook sportiviteit, onderlinge krachtmetingen maar ook gezelligheid. Kortom, alle ingredienten voor een leuk avondtoernooi. Tussen de drie rondes door had Remko nog een verrassing voor ons in de vorm van een demowedstrijd. Twee Bon-Bini-Pro’s uit de hoogste klasse namen het tegen elkaar op met Remko als scheidsrechter. Wat kan die sport snel gaan zeg! En wat doen wij verkeerd ...

Het blijft ergens toch wel een TIAN-toernooi, dus de finales werden gespeeld ZONDER de Bon-Bini-Pro’s. Ook dit leverde twee mooie finales op met verrassende uitslagen. Aart&Jeroen gingen na veel inspanning, een redelijk gelijk opgaande score-aantal en gebruikmakend van de volledige 15 minuten speeltijd met de Cup naar huis en ook met de wetenschap dat zij het volgend jaar mogen organiseren.

Aart&Jeroen, gefeliciteerd en succes met de organisatie voor volgend jaar.
IMG 0328.JPG
De Bon-Bini-Pro’s hebben zich zeer welkom gevoeld en het als een leuke manier van ervaring uitwisselen ervaren. En dit hebben zij inmiddels ook vermeld op hun sociale mediakanaal; inclusief actiefilmpje.
https://www.facebook.com/240492956313713/posts/999784397051228/

Op naar de OliebollenCup 2021!

Namens de OliebollenCup 2020 organisatie,
Remko.

Battle of Arnhem 2019

Met veel plezier hebben we op vrijdag 30 augustus het jaarlijkse vriendschappelijke tournooi tegen de Treffers uit Arnhem Zuid gespeeld. De vakantie zat erop, dus we hadden er weer zin in! Na een mok koffie en een paar zelf gebakken plakjes cake en een bemoedigend toespraakje van één der organisatoren, gingen we van start. Nadat de rook van de eerste partijen opgetrokken was, bleek dat Treffers toch nog wel aan de bak moest om nog tot een goed resultaat te komen. Zo hoorden wij de Treffers spelers tegen elkaar zeggen:"Maar jij kunt toch wel beter spelen dan dit?", waarop het antwoord kwam: "Nou, ik krijg de kans niet, zodra ik heb opgeslagen, kan ik de bal alweer achter me gaan ophalen". Ook hadden de Treffers een spandoek meegebracht:

(T)reffers

(I)s

(A)rnhems

(N)ummer 1

Leuk gevonden mannen, maar de tekst  klopte niet helemaal, want TIAN won dit jaar de "Battle" en wel met 40-28. Het was de hele avond gezellig, en ook toen de derde helft aanbrak. Dit jaar was de "Battle" bij TIAN in Arnhem Noord, volgend jaar weer aan de andere kant van de brug. Tot dan! 

Harry

 

Pradeep Clubkampioen 2019

Op vrijdagavond 5 juli werden de clubkampioenschappen van TIAN gespeeld. Met slechts 13 man werd er een druk schema afgewerkt. Uiteindelijk won Pradeep in de finale met 3-1 van Tomithee. In de B-finale was Tim met 3-1 te sterk voor Jurgo. Zij gingen aan de haal met de prijzen. Pradeep van herte gefeliciteerd met het behalen van het clubkampioenschap!

Volgend jaar wordt het clubkampioenschap gespeeld aan het begin van het jaar. Wij hopen dan op meer deelnemers.

Verslag TIAN feest 2019

Geslaagde TIAN dag

Op zaterdag 15 juni werd de jaarlijkse feestdag georganiseerd door de feestcommissie. Na thuis geluncht te hebben werd iedereen rond 13 uur verwacht. Het zou een sportieve middag worden met een barbecue, zo was vooraf beloofd, maar verder was er niet veel bekend over het programma.

Bij TIAN aangekomen werden we ingedeeld in vier groepen. Alle groepen speelden een aantal kleinere spelletjes skipyballen, mölky en hoelahoepen op het veldje in de buurt. Hierbij was goed te zien dat je als tafeltennisser weinig hoelahoep ervaring op doet, want meer dan dat ding vier seconden in de lucht houden lukte niemand uit onze groep.
Hoelahoepen bleek echter nog niet de grootste uitdaging te zijn want dat was de fototocht. Hiervoor waren ongeveer 60 foto’s gemaakt die op de juiste volgorde moesten worden gezet gedurende een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Dat was per groep goed zoeken en turen naar waar de foto’s gemaakt konden zijn. Dat bleek echt niet makkelijk, zeg maar rustig moeilijk en voor sommige foto’s onmogelijk.
Wij hebben onderweg aan buurtbewoners - die ons vroegen wat we aan het doen waren - de foto’s laten zien. De meeste kwamen niet verder dan zeggen dat ze de foto’s niet herkenden (hoewel ze al heel lang in de buurt woonden) en ons veel succes te wensen. Tja een mooie foto van een boom maar welke boom en achter welk raam staat nu een wereldbol?Wereldbol
Kortom, het was een erg hoog niveau wat van ons verwacht werd, TIAN waardig! Het was echter vooral ontzettend leuk en erg gezellig.
Onderweg bleek dat de organisatie ook aan de ‘inwendige mens’ had gedacht. Bij kasteel Zypendaal werd aan iedere groep flesjes drinken en koeken uitgedeeld en kregen we ‘zakgeld’ mee om onderweg nog een ijsje te kopen. Ook deze fototocht was erg gezellig en gelukkig werkte het weer ook mee.
Na terugkomst bij TIAN werd alles klaar gemaakt voor de barbecue waarbij nog een aantal andere TIAN leden met partners aansloten. Er bleek weer meer dan voldoende eten en het was erg gezellig om elkaar te spreken tijdens de barbecue.
Na de barbecue was het tijd voor een pubquiz. De oorspronkelijke teams kregen versterking van de leden die bij de barbecue aangesloten waren. Als eindprijzen werden geweldige prijzen beloofd, van een set pannen, een jaar lang gratis bellen en een maaltijd met het team. Er stond dus veel op het spel.
De jeugdleden namen in iedere groep de rol van teamaanvoerder over en onder hun invloed deed iedereen echt zijn best om de quiz zo goed mogelijk te doen. Dus te weten welke vlag bij welk land hoort, veel etensvragen en muziektunes thuis te brengen etc..
Als hoofdonderdeel kregen deze teamaanvoerders een ronde die ze alleen moesten antwoorden met waar of niet waar. Daarin kwamen de meest onmogelijke vragen langs. De jeugd (en ook de andere) sloegen zich er echter danig doorheen en bij het controleren van de scores bleek dan ook dat er veel punten verdiend waren.
De hoofdprijs werd gewonnen door het team van Wil die dus behalve een mooie bloem (door Frank uitgedeeld als bedankje voor de vele jaren TIAN lid) en toespraak er ook nog met de hoofdprijs vandoor gingen.winnaarstianfeest2019

Ons team werd tweede en ook een jaar lang gratis bellen werd goed ontvangen, de meeste uit ons team konden na de prijsuitreiking niet stoppen met bellen.
Na afloop van de prijsuitreiking was er nog de gelegenheid om nog wat te drinken en na te kletsen. Het leuke van deze dag was dat er een mooie mengeling was van senioren, jeugdleden, partners en vrienden/kinderen en zelfs onze trainster kwam even mee doen.

Hierop terug kijkend kan ik alleen maar zeggen, het was een geweldige geslaagde dag. Eigenlijk zou je alleen hiervoor al lid van TIAN willen worden, zelfs als je niet kunt tafeltennissen.
Daarom wil ik dan graag nog een keer de organisatoren heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze leuke dag.
Voor volgend jaar hopen we dat nog meer TIAN leden mee willen doen en dat het weer zo’n geweldige dag mag worden.

Walter Mommersteeg