Resultaten voorjaarscompetitie 2019

TIAN heeft met 6 senioren teams en 3 jeugdteams mee gedaan aan de competitie. Hieronder kort de stand van zaken van de teams.

De Seniorenteams

De eerste twee senioren teams speelden beide 2e klas en zijn beide als tweede in de poule geëindigd.
In team 1 met Bas, Chris en Paul, heeft Bas weer een goed seizoen gedraaid en hij was met 85% gewonnen wedstrijden de beste TIAN speler in dit team. Paul die voor de eerste keer in team 1 meedraaide heeft het goed gedaan met een percentage boven de 40 %.

In team 2 was Timothy de topspeler, 100 % gewonnen, jammer genoeg deed hij maar 1 wedstrijd mee. Walter kwam net boven de 60 % uit. Pim en Michael kwamen allebei net boven de 50 % uit. Peter won 40% van zijn partijen. Opvallend was deze competitie het grote verschil in de vorm van de dag, won een speler de ene week al zijn partijen de week erna kon hij ze zomaar alle 3 verliezen. Zo won Michael een wedstrijd van Leo de Groot die een rating heeft van bijna 1500, maar verloor van Noor die een rating heeft van minder dan 1200.

Team 3 speelde in de 4e klas en is daar op een middenpositie geëindigd. Harry draaide een sterk seizoen met meer dan 80% van zijn partijen gewonnen. Piet en Jurgo spelen in de training af en toe de sterren van de hemel maar in de competitie werden veel wedstrijden net verloren. Het winnen of verliezen van een tafeltennis wedstrijd zit vaak in de kleine dingen en dit jaar vielen voor hen vaak net verkeerd.

Team 4 met Marcel, Frits en Uzoma speelde in de 5e klas en is daarin één na laatste geworden, gelijk met HTTC. In de onderlinge wedstijden won HTTC echter twee keer met 6 -4 waardoor zij op basis van het onderling resultaat een plaats hoger zijn geëindigd dan TIAN 4.

Team 5, met Wil, André, Arif, Jeroen en Edwin speelde ook in de 5e klas. Voor Jeroen en Edwin was dit het eerste seizoen dat ze competitie speelden. Dit team is eervol laatste geworden. Werd in het begin van de competitie veel wedstrijden dik verloren, op het eind was dit niet meer het geval en werden ook wedstijden gewonnen, bijvoorbeeld met 7 – 3 van Odion. Odion werd uiteindelijk derde, dit geeft aan dat ons Team5 volop potentie heeft en duidelijk de stijgende lijn te pakken heeft

Team 6, met Frank, Ruud, Aart en Femke speelde ook in de 5e klas en is daar laatste geworden. In veel wedstrijden was er veel strijd en zaten onze TIAN spelers er vaak dichtbij, maar werd toch (vaak) eervol verloren. Ook voor Femke was dit het eerste seizoen om dit nivo. Het bleek dat er toch nog meer training nodig is om hier de partijen te winnen.

De jeugdteams van TIAN spelen op 20 april hun laatste wedstrijd.

Team 1, dat speelt in de 4e klas met Kaylee, Emma, Noortje en Mette zal op een keurige midden positie, de vierde plaats, eindigden.

Team 2, dat speelt in de beginnersklasse is al ruim voor het eind van de competitie kampioen geworden. Hulde aan Ian, Elias, Bouke, Björn, Daniël en Orlando. Daniél won tot nog toe in deze klasse al zijn partijen, wat helemaal erg knap is.

Team 3, speelt ook in de beginnersklasse en heeft nog een spannende wedstrijd voor de boeg. Het team van Stefan, Simon, Erik, Rolf en Rowald, staat met nog 1 wedstrijd te gaan 1 punt voor op Zevenaar maar heeft onderling tegen Zevenaar een slechter resultaat. Dus pas na de laatste wedstrijd zal blijken of ze kampioen worden of als tweede eindigen.