WILTSCHUT beker 10 mei

Op vrijdag 10 mei zijn de wedstrijden om de Wiltschut beker begonnen. In de periode van 10 mei tot begin juli wordt in Gelderland gespeeld om deze beker.

Iedereen die ingeschreven staat bij een tafeltennisvereniging in Gelderland kan meedoen.
Het bijzondere van dit toernooi (dat echt een gezelligheidstoernooi is), is dat er gespeeld wordt met een voorgiftensysteem. De mindere speler start elke game met een voorsprong gebaseerd op het verschil in sterkte en dus zegt sterkte vrijwel niets. Hoe hoger je speelt, des te meer punten voorsprong je de tegenstander moet geven. De charme is dat het een toernooi is met gemengde teams. Sterke en zwakke spelers kunnen samen een team vormen.

Er worden alleen enkels gespeeld en iedereen speelt tegen de drie anderen, dus totaal negen wedstrijden. Na afloop is het aan de bar meestal ook erg gezellig.

Vanuit TIAN zijn er drie teams met in totaal 17 personen die mee doen. Al deze teams speelden afgelopen vrijdag thuis, tegen drie verschillende teams van BIT.
Over het totaal waren we als TIAN net iets beter, maar veel scheelde het niet.
TIAN 1 won met 6 -3, TIAN 2 won met 5 – 4, TIAN 3 verloor met 3-6.
Uzoma Uzegbu was de enige speler van TIAN die al zijn drie de wedstrijden won.

IMG 7096b

De komende weken worden de andere wedstrijden gespeeld, dan blijkt of onze teams ook door gaan naar de volgende ronde.

We wensen iedereen veel plezier en succes en hopen dat we volgend jaar nog meer spelers hebben die mee willen doen aan de WILTSCHUT zodat we meer dan drie teams kunnen inschrijven.

Namens het bestuur
Walter Mommersteeg